Anchete

Autorități oarbe și crime anunțate în avanpremieră pe rețelele de socializare

“Poliția moare, stai să vedeți”

București, 2 aprilie 2021, ora 00:25. Un bărbat transmite live pe Facebook că intenționează să ucidă un polițist. Ca să fie cât mai convingător, individul scoate din buzunar un briceag pe care îl flutură ostentativ spre camera telefonului mobil. Urmăritorii, în loc să anunțe autoritățile, îl încurajează să-și ducă planul nebunesc până la capăt.

a zis ca omoara un politist 2 aprilie 2021
Bărbatul amenință că va ucide un polițist. Câteva minute mai târziu avea să
intre în secția 9 de Poliție și să rănească grav un agent

Câteva minute mai târziu, Caludiu Năstase intră în incinta secției 9 de Poliție și lovește la nimereală. Live-ul se întrerupe brusc în momentul în care se aud niște țipete. Victimă îi cade un polițist cu 30 de ani de carieră, aflat în prag de pensionare. Deși rănit grav, omul legii reușește cu ajutorul unui coleg să-l imobilizeze pe atacator.

Morala este însă alta. În timpul acelui live, nimeni nu a încercat să-i oprească pornirile demente, nimeni nu a alertat poliția. Internauții au preferat să urmărească întregul episod macabru ca și cum vizionau un film în avanpremieră. Iar astfel de exemple pot fi date cu sutele. Câți indivizi nu au amenințat pe paginile de socializare că vor comite o crimă și apoi au trecut la fapte? Câte drame ar fi fost evitate dacă oamenii alertau la timp autoritățile?

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *