Anchete

Au trecut aproape șase ani de la dispariția misterioasă a omului de afaceri kuweitian Mohammed Albaghli

Pe 5 august 2021 se împlinesc șase ani de când un om de afaceri kuweitian, aflat în stațiunea montană Cheia, judetul Prahova, a dispărut în mod inexplicabil, ziua în amiaza-mare.

Mohammed Albaghli, om de afaceri kuweitian, în vârstă de 79 de ani, nu a fost găsit nici în ziua de astăzi. Ultimul traseu al milionarului a fost refăcut într-un film documentar realizat de „Sabbagh Media”.

Omul de afaceri Mohammed Albaghli venea în fiecare vară în Cheia, de mai bine de 20 de ani, însoțit de familie și prieteni.

Mohammed știa foarte bine locurile și zonele din Cheia.

Nicoleta, fata care se ocupa de menajul camerei lui Mohammed, spune că ultima dată l-a văzut pe bărbat în curtea pensiunii de peste drum, vila Genoveva.

Ciudat este că, în ziua dispariției, bătrânul rămăsese singur la pensiune. Cele aproximativ 40 de persoane care îl însoțeau în vacanță erau plecate în acea zi într-o excursie în Brașov.

Unul dintre fii lui Mohammed, Reyad, povestește utlimele clipe în care și-a văzut tatăl: “M-am dus la el pe la ora 11.00, dar el încă dormea. Am plecat în excursie în jurul orei 12.05”.

Câteva ore mai târziu, familia avea să afle că bătrânul dispăruse după o plimbare în apropierea pensiunii în care era cazat.

Câțiva dintre localnicii din zonă au spus că l-au văzut pe Mohammed în fața unei porți din apropiere.

Primele căutări au fost făcute de săteni, apoi a fost alarmată și Poliția. Căutările autorităților au durat în jur de o săptămână, de dimineața și până seara, ajutați de peste 40 de câini polițiști, făcând din această căutare una dintre cele mai ample din România.

De asemenea, s-au făcut verificări chiar și cu privire la toate mașinile care au tranzitat Cheia în ziua aceea, fiind în jur de 22.000 de autoturisme.

Ancheta a stabilit că bătrânul ar fi ajuns la pensiunea de peste drum și ar fi urcat scările care duc spre pădure.

Deși patru persoane susțin că l-au văzut pe Mohammed urcând scara spre pădure, familia și apropiații acestuia susțin că acest lucru este imposibil.

Fiul acestuia spune că “la data dispariției tatăl meu avea aproape 80 de ani. În casa noastră se află o scară cu vreo 12-15 trepte între parter și etajul 1. De fiecare dată când urca scara se oprea la fiecare 5 trepte gâfâind de oboseală. Din acest motiv am instalat un lift în interiorul locuinței.

Frații mei și eu excludem ideea că el a urcat acea scară, întrucât avea 170 de trepte.”

Polițiștii susțin însă că acest lucru ar fi posibil, deoarece ar fi putut lua pauze dese, timpul alocat urcării acestei scări, conform anchetei, fiind de aproximativ 4 ore. Mai mult, câinii polițiști i-ar fi condus pe aceștia până la jumătatea scărilor.

Subiectul a făcut vâlvă și în Kuweit, astfel că, mai multe echipaje de poliție și de anchetă kuweitiene au fost trimise în România pentru a se interesa și pentru a ajuta în soluționarea anchetei.

Investigatorii nu au reușit nici până astăzi să rezolve enigma dispariției lui Mohammed Albaghli. Familia caută în continuare indicii care să ducă la găsirea adevărului.

Majoritatea celor implicați în acest caz au fost audiați și au trecut cu succes testul poligraf.

Singurul care a refuzat să apară în documentar a fost patronul pensiunii din care se presupune că a dispărut Mohammed. Acesta a permis în schimb filmarea pe proprietatea sa.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *