Arme de foc

Am testat în Poligonul de la Joița unul dintre cele mai ieftine revolvere din lume – Taurus 605 Protector Black Polymer – calibrul 357 Magnum/38 Special

Este o adevărată bijuterie, creată de brazilieni. Un revolver ultra ușor, ultra modern, construit din polimer și oțel, cu prăsele de cauciuc. Costul lui, între 230 și 300 de dolari!

Firma braziliană Taurus propune o nouă abordare în lumea revolverelor – combinația oțel/polimer.  Evoluția, proces inevitabil, inclusiv în lumea revolverelor, ne arată cât de departe am ajuns față de bătrânul și celebrul Colt sau Smith&Wesson.

WhatsApp Image 2020 07 04 at 21.27.48

Taurus Protector Poly are un design modern, extrem de performant și de precis, cu acțiune single și double action. Am crezut că, fiind o armă extrem de ușoară, reculul va fi puternic, brutal. Am rămas surprins. Are precizie, cursa e ușoară și crosa parcă se mulează pe mână. Butoiașul este destul de rigid și împiedică rotirea liberă, astfel încât să fie evitate accidentele nedorite. Sigur, rămâne o armă de back-up, ușoară și de încredere.

Pentru prețul de până în 300 de dolari, își merită toți banii. Taurus, avand reprezentanța în România, își propune să demonstreze calitatea armelor braziliene care au cucerit până și cea mai exigentă piață, piața americană.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts