Actualitate

Alba Iulia/ Un fals ofițer SRI a căzut în plasa polițiștilor absolut întâmplător

Un individ din Alba Iulia s-a dat drept ofițer de informații, funcționar la Finanțe și polițist și a înșelat mai multe persoane, printre care o femeie de la care a obținut 130.000 de lei. A făcut însă o greșeală care l-a dat de gol!

Potrivit IPJ Alba, în perioada decembrie 2019 – iulie 2020, folosindu-se de calități false, bărbatul ar fi reușit să convingă două persoane să îi dea sume de bani.

Acesta i-ar fi spus unei femei din Sebeș că este ofițer de informații și recrutează persoane pentru a fi angajate în cadrul sistemului de siguranță națională. El a condiționat angajarea de îndeplinirea unor „misiuni”, care presupuneau urmărirea de persoane și contractarea unor credite pentru obținerea unor sume de bani care urmau să fie folosite de „agenție” în misiuni de siguranță națională.

„Ar fi obținut astfel, de la femeie, 130.000 de lei, pe care i-ar fi folosit în interes personal”, se arată în comunicatul IPJ Alba.

În cursul lunii iunie 2020, bărbatul l-ar fi apelat pe administratorul unei societăți comerciale din Alba Iulia și, prezentându-se drept funcționar al administrației financiare, i-ar fi cerut să depună într-un cont, suma de 2.869 de lei, invocând o eroare privind o plată anterioară efectuată de bărbat către administrația fiscală.

De asemenea, tot în luna iunie 2020, bărbatul l-ar fi apelat pe un tânăr căruia i-a spus că este ofițer de poliție și l-ar fi amenințat cu întocmirea unui dosar penal în cazul în care nu va plăti un prejudiciu provocat în urma unui accident rutier.

În acest caz, tânărul nu a dat curs solicitării.

Polițiștii rutieri l-au depistat joi pe bărbat în trafic, în timp ce conducea un autoturism, pe bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Când l-au verificat în baza de date și-au dat seama că pe numele său există mai multe plângeri.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore pentru înșelăciune, conducere fără permis și uzurparea de calități oficiale.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts