Actualitate

Acțiuni ale DIICOT pentru reținerea unor persoane acuzate de trafic de droguri de risc și mare risc

La data de 13.01.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada decembrie 2020-ianuarie 2021, în baza aceleiași rezoluții infracționale, unul dintre inculpați s-a aprovizionat, de la celălalt inculpat, cu droguri de risc și mare risc pe care ulterior le-a comercializat către consumatori de pe raza județului Iași.

La data de 13.01.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat un număr de 2 percheziții domiciliare, pe raza județului Iași, în urma cărora au fost ridicate diverse cantități de droguri de risc (cannabis), droguri de mare risc (MDMA), sume de bani susceptibile a proveni din traficul de droguri de mare risc şi alte bunuri care ar avea legătură cu activitatea infracţională.

În cursul zilei de astăzi, inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Iași.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.  

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts